Ergonox' Tibetan Terrier

Hvalpe

JEG HAR PT. IKKE PLANLAGT NOGEN KULD
men henviser gerne til andre opdrættere som jeg kan anbefale
 
 
  
 
Om mig og baggrunden for mit opdræt

Der skulle gå nogen år af mit hundeliv før jeg ”opdagede” tibetaneren – og blev forelsket! Jeg fik min først TT i 2009 og følte at jeg skulle bruge nogle år på at lære racen af kende før jeg kastede mig ud i avl.
Jeg har brugt disse år på at danne mig en mening om hvad jeg vægter højst hos en TT og dermed hvilke avlsmål jeg ønsker mig i min kennel.

Jeg har mine hunde i hjemmet, og hvalpene vokser op sammen med resten af familien. Det føler jeg er den optimale start for hvalpene. Derved bliver hvalpene vænnet til de dagligdagens lyde og begivenheder – alt sammen ting de også vil opleve når de kommer ud til deres nye hjem. De bliver desuden introduceret til andre voksne venlige hunde, som ikke er deres mor. Mine voksne hunde går til ”Hundeleg” hos Dyreoasen i Veksø, og hvalpe født hos mig vil inden de rejser hjemmefra også have deltaget ”Hvalpeleg”. Jeg mener at et godt hundesprog er en vigtig grundsten i et lykkeligt hundeliv, derfor prioritere jeg dette.

Jeg lægger stor vægt på at hundene avles sundt. Jeg gør således meget ud af at sundhedsundersøge mine hunde og deres avlspartnere. Mine hanhunde udlånes således kun til avl på tæver, som er godkendt af mig. Som hanhundeejer har jeg mindst lige så stort et ansvar for avlen af TT som tæveejeren.
Når jeg beslutter mig for at lave et kuld hvalpe, vil det typisk være fordi det er en kombination som jeg også godt selv kunne tænke mig en hvalp fra. Der kan således godt gå længe mellem mine kuld.

Mine hunde er først og fremmest vigtige medlemmer af min familie, men de er også ret succesfulde udstillingshunde og deltager i træning af forskellig slags (agility og ringtræning primært).

Jeg er forhandler af den amerikanske pelsplejeserie #1 All Systems og hvalpe købt hos mig vil naturligvis forlade reden med prøver på disse produkter til den første tid. Hjælp til pelspleje vil altid være muligt!

Hvalpe fra mig flytter således hjemmefra med:
- DKK-stamtavle
- sundhedsattest fra min dyrlæge
- foder og fodervejledning til den første tid
- pelsplejeprodukter fra #1 All Systems
- hvalpebog med hvalpens data og en oversigt over hvad hvalpen har oplevet (hilst på børn, hilst på heste, deltaget i hvalpeleg, kørt i bil etc.)
- samt diverse små ting der gør den første tid god (tæppe der lugter af mor, legetøj, halsbånd og snor etc.).

Men allervigtigst så medfølger et løfte om altid at kunne kontakte mig med spørgsmål – jeg håber vi sammen får et langt forhold til hinanden med vores ”fælles” TT som omdrejningspunkt.

Jeg anbefaler alle mine hvalpekøbere til at være medlem dels af Dansk Kennel Klub (DKK) og af Tibetanerklubben (racens specialklub under DKK).

 
Ergo-TT  | Tlf.: 22793886 | meinertn@gmail.com